Άσκηση 35 - Άμυνα

Πως δικαιολογείτε την απόφαση της Δύσης να κάνει αντάμ μικρή πίκα και όχι καρό; Στην αντάμ η Ανατολή βάζει τον Άσο πίκα και συνεχίζει με τον ♠J στον οποίο ο Νότος βάζει τον ♠Κ. Ποιες είναι οι σκέψεις της Δύσης για την άμυνα.


Η Δύση δεν έχει εύκολο τρόπο να πιάσει χέρι μετά την αντάμ οπότε η πιθανότητα να εκμεταλλευτεί τα καρά της είναι μικρή. Γενικά είναι καλύτερα όταν είμαστε πολύ αδύνατοι με ένα μακρύ 6+φυλλο χρώμα να προσπαθήσουμε να βρούμε το μακρύ χρώμα του συντρόφου μας. Στην συγκεκριμένη διανομή αυτό είναι εύκολο αφού έχει γίνει παρεμβολή στις πίκες. Για αυτούς τους λόγους επιλέγουμε να κάνουμε αντάμ πίκα.

Μετά την αντάμ ο σύντροφός μας πιάνει με τον Άσσο πίκα και γυρίζει τον ♠J στον οποίο ο Νότος παίζει τον ♠Κ. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να πετάξουμε την ♠Q στην δεύτερη λεβέ ώστε να μην μπλοκάρουμε τις πίκες. Σε διαφορετική περίπτωση αν μας μείνει η ♠Q τότε αναγκαστικά όταν ο σύντροφός μας παίξει πίκα, με σκοπό να κερδίσει λεβέ με τις πίκες του, θα πιάσουμε εμείς χέρι χωρίς την δυνατότητα να ξαναπαίξουμε πίκα αφού είχαμε μόνο τρεις.