Άσκηση 27 - Άμυνα

O Νότος εκτελεί 3NT και η Ανατολή-Δύση παίζουνε αντίστροφη άμυνα. Η έξοδος της Δύσης είναι o K. Ο Βοράς βάζει τον Α και η Ανατολή το 3. Στην συνέχεια ο εκτελεστής παίζει το Κ. Ποιo είναι το πλάνο της Δύσης για την άμυνα ;


Παρατηρούμε ότι ο Μορ δεν έχει άλλη είσοδο σε πλαϊνό χρώμα ώστε να πάρει τα καρά του μετά που θα κερδίσουμε με τον Άσσο. Οπότε ο σκοπός μας είναι να πιάσουμε με τον Άσσο καρό όταν έχουν εξαντληθεί τα καρά του Νότου.

Αφήνουμε λοιπόν να κερδίσει τον Κ καρό και στην συνέχεια όταν θα παίξει την Q αν η Ανατολή ακολουθήσει με καρό που σημαίνει ότι τα καρά είναι 2-2 μεταξύ Ανατολής και Νότου πιάνουμε με τον Άσσο. Αν η Ανατολή δεν έχει δεύτερο καρό τότε αφήνουμε να κερδίσει και την Q και πιάνουμε τον τρίτο γύρω καρό. Σε κάθε περίπτωση τον Άσσο θα τον κερδίσουμε όταν έχουν εξαντληθεί τα καρά του Νότου ώστε να μην μπορέσει ποτέ να εκμεταλευτεί τα καλά καρά που έχει στο Μορ αφου δεν έχει είσοδο να πάει σε αυτό το χέρι.

Αφού πιάσουμε με τον Άσσο καρό παίζουμε μικρή κούπα, ο σύντροφός μας βάζοντας το 3 στην πρώτη λεβέ σίγουρα έχει τον J. Είναι λάθος να συνεχίσουμε με τον Κ αφού αν ο εκτελεστής έχει 8 6 5 3 τετράφυλλη κούπα κινδυνέυουμε να του χαρίσουμε μια κούπα στο τέλος.